Ponents

Ainhoa Douhaibi

Ainhoa Douhaibi

Educadora social i professora. Es dedica a la investigació independent de la relació estructural entre raça, criminalització, estat i capitalisme a través de l’anàlisi de diferents dispositius de racisme institucional. És coautora del llibre “La radicalitzación del racismo. Islamofobia de Estado y prevención antiterrorista”. També ha participat en les publicacions col·lectives “Menores migrantes bajo tutela institucional” i “Paremos los vuelos. Las deportaciones de inmigrantes y el boicot a Air Europa”.

Albert Sabater Ponents CSSBE

Albert Sabater

Professor Serra Húnter de Sociologia de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona i director de l'Observatori d'Ètica a la Intel·ligència Artificial de Catalunya. És doctor en Estadística Social per la Universitat de Manchester (Regne Unit). Actualment és investigador principal d'un estudi de cas del consorci i projecte internacional "Artificial Intelligence for Assessment (AI FORA)" sobre l'ús de la intel·ligència artificial en la provisió de serveis socials des d'una perspectiva sociotècnica; membre de l’equip líder del Pla Nacional de Protecció de Col·lectius Vulnerables en IA, finançat pel Ministeri d’Afers Exteriors i Transformació Digital.

Alicia Salamanca Ponents CSSBE

Alicia Salamanca

Doctora en Estudis de Gènere i Salut. Treballadora social, especialitzada en violències, salut mental i drogodependències en clau de gènere. Actualment, és directora del serveis Aloges, salut mental i violències al Grup ATRA i també imparteix docència a la Universitat Internacional de València. Fa supervisió i acompanyament tècnic a equips multidisciplinaris i és consultora, formadora i assessora per a entitats del Tercer Sector i Administracions públiques. Paral·lelament realitza materials didàctics, divulgatius, com també revisió i avaluació de projectes i recerques. És membre integrant de la Xarxa Iberoamericana de Salut Mental i Gènere.

Ana Viñas Ponent

Ana Viñas

Educadora social, psicopedagoga, terapeuta familiar sistèmica, experta en intervencions multi familiars, supervisora acreditada per l'EASC i cap de l'Àrea d'atenció a les persones de Castell-Platja d'Aro on ha implementat el model relacional-vincular Valor Humà en tots els serveis d'atenció a les persones del municipi.

Asun Llena ponent

Asun Llena

Doctora en Pedagogia. Professora titular de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Membre del grup de recerca en pedagogia Social (GPS) per la cohesió i inclusió social. Docent en Educació Social i en el Màster de Joventut i Societat i Màster d’intervencions socials i educatives. Ha treballat en projectes nacionals i internacionals en relació amb els serveis socials. En l’actualitat els seus temes de recerca i estudi giren a l’entorn de l’acompanyament socioeducatiu, la construcció de contextos d’empoderament, la participació política/comunitària de la infància, adolescència i la joventut i l’educació de carrer.

Asun Pie Ponents CSSBE

Asun Pié

Doctora en Pedagogia per la UB i diplomada en Educació Social per la URL. És professora agregada dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC i membre del Grup de Recerca CareNet. Care and Preparedness in the Network Society (IN3-UOC). La seva trajectòria de recerca se centra en els estudis feministes de la discapacitat, l'antropologia mèdica i la pedagogia crítica. Actualment dirigeix el projecte de recerca “Dones cuidadores de persones amb trastorn mental greu: reptes per a una cura democràtica i col·lectiva" i és investigadora del projecte coordinat GCM-BCN “La Gestió Col·laborativa de la Medicació. Salut mental col·lectiva, drets i ciutadania a Barcelona”.

Berta Andrés Ponent

Berta Andrés

Treballadora social. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Postgrau en Gènere i Igualtat i Màster en Dones, Gènere i Ciutadania. Actualment és treballadora social a l'Ajuntament de Barcelona i participa al Circuit de Barcelona contra les violències masclistes del districte de Sant Martí.

Bianca Renau Ponent

Bianca Renau

Llicenciada en Medicina, especialitat en Psiquiatria. Màster en Prevenció i Tractament de les Conductes Addictives i diversos títols d'Expert: Joc Dual, Emergències en Salut Mental, Psicoteràpies Breus i Trastorns de la personalitat. Ha treballat en hospitals de dia, àmbit penitenciari, en atenció domiciliària intensiva i en consultes externes. Des del 2020 treballa com a psiquiatra en l'àmbit comunitari, domiciliari i d'atenció continuada al Parc Sanitari SJD. També treballa al CSMA Prat i és psiquiatra referent del programa Vulnerabilitat per a persones amb patiment mental i malaltia mental greu en situació de vulnerabilitat social desvinculades de la xarxa especialitzada.

Carmina Puig Ponent

Carmina Puig

Treballadora social, psicòloga i doctora en Antropologia. Supervisora i professora de la URV i en el postgrau de Formació de supervisores. Col·laboradora de més de 90 institucions, programes de benestar social, salut i educació en la supervisió d'equips de professionals. Autora, entre d’altres, del llibre "La supervisió en l'acció social. Una oportunitat per al benestar dels professionals",l’article "Diez propuestas para cuidarse y cuidar en las profesiones sociales. Hacia la construcción de una cultura del cuidado en los profesionales" i l’estudi “L’estat actual del servei de supervisió externa als equips bàsics d’atenció social dels Serveis Socials Bàsics de Catalunya”.

Comitès Sense Foto

Clara Rodríguez

Claudia Manya

Clàudia Manyà

Consultora social especialitzada en l’àmbit dels serveis socials i l’acció comunitària. Diplomada en Educació Social i Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Actualment exerceix de consultora social, realitzant formació i acompanyaments, tant de l’àmbit públic com social o cooperatiu. És formadora de la Fundació Isocial. Té més de 20 anys de trajectòria com a educadora social a serveis socials bàsics municipals. Va col·laborar en l’elaboració del “Marc d’intervenció comunitària dels serveis socials de Barcelona” i del “Document de bases per a un Marc de referència de la intervenció comunitària als serveis socials bàsics”.

Cristina Grandio Ponent

Cristina Grandío

Pedagoga, psicopedagoga, puericultora i habilitada com a educadora social. Actualment treballa a l’EAIA Municipal de Tarragona com a pedagoga i coordinadora. Anteriorment havia treballat com a professora associada a la URV d’Educació Social, Pedagogia i Psicopedagogia. Va treballar en un programa de cooperació de la URV amb Nicaragua amb alumnes d’Educació Social. Entre d’altres, ha treballat fent reeducacions amb infants i adolescents en l’arribada, fent alfabetització a mares d’ètnia gitana, o als DAM. Ha col·laborat amb la DGAIA en diferents comitès d’experts, i actualment col·labora al COPEC com a membre de la Xarxa d’experts.

David Marcos Ponents CSSBE

David Marcos

Educador social. Ha treballat 10 anys dins del sistema de protecció a la Infància i Adolescència. Des del 2015 treballa al Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, com a educador de Serveis Bàsics d’Atenció Social i com a tècnic comunitari en diferents projectes. És referent tècnic del “Projecte Horts Socials i Comunitaris” que es realitza en quatre municipis del Gironès i del “Projecte Rebost Comunitari”. Actualment, és un dels educadors que formen part del SBAS de Cassà de la Selva, on s’estan dissenyant i duent a terme diferents projectes i accions comunitàries.

David Osimo

Director de Recerca del Consell de Lisboa. Actualment hi lidera projectes en àmbits tan diversos com l'economia de dades, el govern digital i el futur del treball, així com mètodes innovadors de col·laboració per a la investigació política. Anteriorment, va treballar al Centre Comú de Recerca de la Comissió Europea i va ser cofundador de dues start-up independents.

David Vazquez Ponents CSSBE

David Vázquez

Educador social de base, psicopedagog i dinamitzador sociocultural. Responsable del projecte Joves Migrants sols de Càritas Barcelona, emmarcat dins el programa Sense Llar i Habitatge. Ha treballat amb infància en risc, persones sense llar i actualment amb joves estrangers a pisos assistits i d’autonomia per a adolescents i joves tutelats i extutelats. Coordina equips i equipaments residencials per a col·lectius en situació de risc social. Docent col·laborador al Grau d’Educació Social de la Universitat Oberta de Catalunya i a Cicles Formatius de Grau Superior d’Integració Social. Autor de “La Mirada Horitzontal. Històries sense llar d’un educador social”, Triangular edicions (2022).

Desiré Rodrigo Ponent

Desiré Rodrigo

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on s’especialitza amb un mestratge en gènere, família i polítiques socials i un postgrau en desenvolupament cultural comunitari. Acostumada a treballar en contextos socials complexos, els seus projectes transiten entre l’educació, l’acció comunitària, la investigació social i la mediació cultural. Des del 2014, és cofundadora de Lo Relacional, un col·lectiu catalitzador de pràctiques i relacions per afavorir processos de transformació personal i col·lectiva. Col·labora com a formadora en perspectiva de gènere interseccional i interculturalitat amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Dolors Liria Ponents

Dolors Liria

Psicoterapeuta i experta en psicologia de les organitzacions i del treball. Vicedegana del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Actualment treballa a Centre de Psicoteràpia i és CEO de Menta Salut Professional, ajudant organitzacions de tots els sectors a implantar mesures per millorar el funcionament des del punt de vista de la salut de les persones, dels equips i dels seus lideratges. Ha treballat en diferents sectors com l'aeronàutic o el funerari, i molt intensament en el sector sanitari, participant en programes d'atenció psicològica individual, realitzant intervencions en equips multidisciplinaris i assessorant equips directius a través de la Fundació Galatea.

Comitès Sense Foto

Eleni Yoti

Psicòloga clínica, psicoterapeuta relacional i familiar.

Encarnacion Roldan CSSBE Ponents

Encarnación Roldan

Treballadora social als Serveis Socials Bàsics de Barcelona des de fa 15 anys durant els quals ha atès tant casos en atenció de seguiment com de tractament de primeres acollides. Forma part del grup de reflexió “Dignifiquem els Serveis Socials” que vol incidir en la millora de l'atenció a la ciutadania a partir de propostes pròpies de les disciplines socials que formen els Equips de Serveis Socials Bàsics. Participa activament en el grup de treball de Garantia de Rendes de la Comissió de Serveis Socials Bàsics del TSCAT des d’on fan seguiment de l'evolució de la Renda Garantida de Ciutadania, de l'Ingrés Mínim Vital i de les propostes de l'Oficina del Pla pilot de Renda Bàsica Universal.

Esther Martin

Esther Martín

Treballadora social. Tècnica gestora de projectes. Actualment treballa al Departament de Promoció de Persones Grans de l’Àrea de Cultura, Educació, Esports i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona. Té formació de treballadora social i sociòloga i experiència laboral de 16 anys com a treballadora social als serveis socials bàsics, 6 anys com a treballadora social a l’atenció primària de salut, 6 anys com directora de Serveis Socials i 4 com a tècnica gestora de projectes de promoció de persones grans.

Eva Betsebé Ponent

Eva Betbesé

Diplomada en Magisteri, especialitat en Música, i llicenciada en Psicopedagogia. Postgrau de Prevenció i Atenció en la Primera Infància: Àmbit educatiu i Postgrau en Educació Emocional. Va treballar com a mestra de música a l’Escola Pia de Sarrià, de Barcelona, durant tres anys. Des del 2002 treballa a Down Lleida, actualment com a coordinadora pedagògica de la mateixa entitat. Des del 2011 és coordinadora de la Red Nacional d’Educació Inclusiva de Down Espanya.

Fabiana Rossarola Ponent

Fabiana Rossarola

Llicenciada en Arts. Artista plàstica. Màster en Psicologia Clínica i subjectivitat. Docent al Postgrau de Salut Mental Col·lectiva de la Universitat Rovira i Virgili (URV-AEN-FCCSM) i coordinadora de l'àrea artística de la Xarxa sense Gravetat. (www.redsingravedad.org) i l'Associació Sociocultural Nikosia. Ha creat i desenvolupat tallers i seminaris sobre la idea de la vulnerabilitat i els processos de recuperació juntament amb col·lectius en risc d'exclusió social. A partir de la seva especialització en salut mental, diversitat funcional, exclusió social, gènere, expressió i creativitat, ha treballat en diversos projectes de transculturalitat i empoderament.

Guillermo Mattioli

Guillermo Mattioli

Degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i vicepresident segon del Consejo General de la Psicología de España. Psicoterapeuta i supervisor d’equips de Serveis Socials Bàsics de la Diputació de Barcelona. Llicenciat en Psicologia, especialitat en clínica per la Universitat de Buenos Aires. Doctor per la Universitat de Barcelona amb la tesi «Resultats de mesures tècniques de protecció en nens maltractats ingressats en centres d’acollida de la província de Barcelona». Especialista Europsy en psicoteràpia. Té experiència en psicoteràpia individual, grupal i familiar. És autor dels llibres «Psicoteràpia del toxicòman» i «Paradoxes en psicoanàlisi».

Imma Jiménez Ponent

Imma Jiménez

Educadora social de base, psicòloga general sanitària especialista en psicologia d’emergències i catàstrofes, amb més de 20 anys d’experiència en l’atenció a les persones. Actualment és cap de la secció de Promoció Social del Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró i supervisora d’equips de Serveis Socials de la província de Barcelona.

Joan Segarra Ponents CSSBE

Joan Segarra

Consultor social. Fundador i director de la consultora Afers Públics - Consultoria social i president executiu de l’Observatori per a la Transformació Social. Expert en acció social, educació i polítiques públiques. Pedagog i diplomat en Direcció d’Empreses per EADA. Tota la seva tasca professional s’ha desenvolupat a diferents entitats socials, primer com a educador i responsable de projectes i posteriorment en tasques de direcció i representació política. Col·labora com a docent a diferents universitats. També escriu articles per a diferents publicacions i fa d’analista i tertulià a Ràdio 4. Coordinador i coautor del llibre “Una mirada al Tercer Sector Social” (Editorial UOC).

Josefina Ramirez

Josefina Ramírez

Llicenciada en Psicologia, especialitzada en psicologia social i industrial. Postgrau en Formació de psicòlegs en serveis socials i Postgrau en Gestió de projectes i serveis socials. Des del 1998 treballa a l’Ajuntament de Manresa com a Cap de negociat de serveis socials i, a partir de 2003, com a Cap de secció de serveis socials. Des del desembre de 2023 exerceix de coordinadora territorial del departament de Drets Socials de la Catalunya Central, de la Generalitat de Catalunya.

Jose Manuel Alonso Varea Ponents CSSBE

José-Manuel Alonso Varea

Consultor social, coach i formador en benestar, salut i organitzacions. Professor associat a la Facultat de Psicologia de la UB. Director del Màster en Violència Familiar (infància, parella i persones grans). La seva trajectòria professional està centrada en sistemes familiars, intervenció comunitària i desenvolupament organitzacional. EMPA (ESADE), psicòleg expert en Psicologia Coaching. Ha treballat en diferents dispositius: CAS en drogodependències, EAIA. Premi de Salut Comunitària de Catalunya (2000) pel programa de prevenció comunitària dels maltractaments infantils. Premi d’Innovació Social (2013) pel projecte de sèniors que donen suport a famílies.

Julia Collignon Ponents CSSBE

Júlia Collignon

Sociòloga especialitzada en gènere per la Universitat Autònoma de Barcelona. Tècnica de Diversex a Actuavallès on forma joves al voltant de les sexualitats i en fa l’acompanyament. També participa en projectes de promoció de la salut sexual a través de les proves d’infecció de transmissió sexual.

Júlia Peguera Ponents

Júlia Peguera

Periodista. Actualment és redactora i reportera al programa Tot es mou de TV3, el magazín matinal conduït per l'Helena Garcia Melero. Anteriorment va treballar al programa Tabús, també de TV3 i en coproducció amb El Terrat, del qual va ser redactora i cap de redacció durant la segona temporada. Aquest format d'entreteniment, presentat pel David Verdaguer, dona visibilitat a col·lectius que normalment han de conviure amb molts tabús, tot intentant trencar-los. Abans, havia treballat a El Món a RAC1, al programa cultural Escala Humana i a La Xarxa de Televisions locals, entre d'altres.

Karina Montes Ponent

Karina Montes

Llicenciada en Educació Preescolar i formada com a agent de salut i acompanyant intercultural. Té experiència en entitats com Metges del Món i Àmbit prevenció, on ha donat suport a dones en situacions vulnerables, incloent prostitució i explotació sexual. Actualment, realitza tours pel Raval per al projecte MigranTour, visibilitzant el tràfic de persones, especialment entre la població jove, basant-se en la seva experiència personal. A més, treballa com a educadora en un recurs d'allotjament per a dones víctimes de violència de gènere.

Comitès Sense Foto

Laia Argimon

Psicòloga de l'Associació Conexus. Especialitzada en violències masclistes, ha treballat a serveis de la xarxa d'atenció a dones, així com en l'acompanyament psicoterapèutic i comunitari. Actualment, forma part del projecte MARVOW 2.0, dedicat a la violència masclista en dones grans.

Laia Vila Ponent

Laia Vila

Diplomada en Treball Social, llicenciada en Sociologia i en Dansa contemporània a l'Institut del Teatre. Fa 17 anys que treballa per a les persones sense sostre. Els 9 últims anys com a responsable dels programes i recursos per a les persones amb situació vulnerable de salut. Té experiència en l’àmbit neurològic acompanyant famílies i persones afectades.

Laura Fraile Ponent

Laura Fraile

Educadora social i periodista. Actualment treballa com a educadora social en un CRAE de Barcelona i com a integrant de l'equip de coordinació del Màster “La biblioteca como agente de transformación socioeducativa”, de la UCM de Madrid. També és integrant del projecte “LEEN. Lecturas en el encierro”, l'objectiu del qual és promoure el foment de la lectura en centres penitenciaris d'Iberoamèrica. És col·legiada del CEESC des de l’any 2018; durant aquests anys, ha col·laborat en diversos espais de treball com el del col·lectiu d’educació social i escola o el de acompanyament a educadores i educadors socials en casos d’agressió.

Laura Morro Ponent

Laura Morro

Treballadora social. Màster en Treball Social Sanitari per la UOC i doctoranda a la URV. Actualment és cap de Treball Social Sanitari dels centres del Parc de Salut Mar, de Barcelona. Membre del Grup de Recerca en Salut Mental d’Institut Hospital del Mar en Investigacions Mèdiques. Vocal de la Societat Científica SEAPEC i secretària i delegada per Catalunya de la Asociación Española de Trabajo Social y Salud. Ha col·laborat en diferents llibres divulgatius al voltant de la quantificació i avaluació de les pràctiques d’intervenció del treball social sanitari i la vulnerabilitat. Coautora de la traducció i validació de l’escala ECISACH-BCN PSMAR. Tresorera i vocal de comunicació del TSCAT.

Maite Boldú Ponent

Maite Boldú

Treballadora social i llicenciada en Humanitats. Máster en Intervenció Social. Formada en teràpia familiar, mediació, diagnòstic, informe social i treball social clínic. Actualment treballa com a directora de Serveis Socials Bàsics al Consell Comarcal de la Selva. En els últims anys ha aprofundit en lideratge i direcció d'equips. Actualment és professora al Grau de Treball Social a la Universitat de Girona, tutora de pràctiques i membre del Grup de recerca CISA de la mateixa universitat. Guanyadora del Premi Dolors Arteman del TSCAT amb la recerca "Qui governa els Serveis Socials", l’any 2019. Membre del Consell de Redacció de l’RTS.

Maite Mauricio Ponent

Maite Mauricio

Diplomada en Educació Social i llicenciada en Antropologia Social i Cultural. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional com a educadora social a l’atenció directa, el disseny i la gestió de projectes, l’assessorament tècnic i educatiu, la direcció de serveis d’atenció a les persones i darrerament en l’àmbit digital. És responsable del Servei d’Atenció Persona Usuària TI i líder del projecte de sensellarisme a Suara Cooperativa. Des del 2001 fins al 2010 va assumir diferents càrrecs a la Junta de Govern del CEESC i actualment és membre del seu Comitè d’Ètica. També és vocal del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya i presidenta del Comitè d’Ètica de Suara Cooperativa.

M Victoria Gomez Comités CSSBE

M. Victòria Gómez

Presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya. Doctora en Pedagogia, pedagoga i mestra, experta en pràctica reflexiva, docent en totes les etapes educatives obligatòries i postobligatòries i educació superior.

Manuel Aguilar

Manuel Aguilar

Professor de política social a l'Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona. El seu treball de recerca i consultoria s'ha centrat, des del 1980, en el funcionament i organització dels serveis socials, en les polítiques de garantia d'ingressos i de renda mínima i en les de cures de llarga durada.

Maria Rosa Monreal

Maria Rosa Monreal

Educadora social. Treballa com a cap d’Unitat i Qualitat de processos de formació i ocupació de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat. Ha estat supervisora dels equips de serveis socials bàsics, dels equips dels EAIA, i de l’equip funcional d’infància del Consell Comarcal de Les Garrigues. L’any 2007 va presidir les VII Jornades de Serveis Socials d'Atenció Primària i el 2014 va ser la Comissionada del 1r Congrés de Serveis Socials Bàsics. Va ser presidenta del CEESC del 2016 al 2022.

Maribel Mateo

Maribel Mateo

Llicenciada en Pedagogia. Coordinadora de l’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Responsable del SEAIA i del SEAP del Baix Llobregat. Professora associada del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i investigadora del grup de recerca GRISIJ del mateix departament. La seva trajectòria professional sempre ha estat lligada a l’àmbit de la protecció a la infància, havent treballat en CRAE i en EAIA, i darrerament està ampliant l’àmbit d’intervenció a la protecció a les persones grans.

Marisela Montenegro

Marisela Montenegro

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Central de Veneçuela i doctora en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora titular del Departament de Psicologia Social (UAB). Membre del Grup AFIN – UAB. S'ha interessat per l'anàlisi crítica dels processos d'intervenció social i l’acció col·lectiva des de perspectives feministes i postcolonials.

Marta Escute

Marta Escuté

Treballadora social des de l’any 1988. Ha desenvolupat la seva tasca professional en diferents equipaments i àmbits: en un centre de salut dedicat a l’atenció d’infants i joves en programa d’hemodiàlisi ambulatori i domiciliari; a l’EAP de Sant Andreu del Districte IXè del Consorci de Educació de Barcelona; a l’equip d’Adopcions de la Fundació Vidal i Barraquer; a l’equip de selecció Femarec per a la reinserció professional de col·lectius de risc; al CAD de Terrassa. Generalitat Catalunya, o als centres de serveis socials de Raval Sud i Sant Martí-Verneda. Actualment treballa al CDIAP-EIPI Nou Barris de l’Institut Municipal de Barcelona.

Martín Correa

Martín Correa

Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Buenos Aires. Màster en Antropologia Social a la UAB i Doctor en Antropologia Social i Cultural (Antropologia Mèdica) per la URV. Actualment és professor Serra Húnter a la URV i professor visitant a la UPF. És coordinador del Màster d’Antropologia Mèdica i Salut Global i del Postgrau de Salut Mental Col·lectiva. Fundador de Ràdio Nikosia. Ha estat assessor internacional de la UNESCO i l’ONU a través de diferents projectes lligats a la salut col·lectiva i la prevenció de la violència de Brasil. Treballa en àmbit vinculats a les interseccions entre moviments socials, injustícia epistèmica, processos de resubjectivació i salut.

Meritxell Lloret Ponent

Meritxell Lloret

Treballadora social. Postgraus en Direcció i Gestió de Residències i Serveis Socials i en Inserció Laboral. Té una llarga experiència en equips d’atenció social bàsica, en el programa d’habitatge d’emergència social i en la secretaria tècnica de suport als equips de serveis socials bàsics. Va ser cap de la secció territorial de Sabadell de Càritas Diocesana de Barcelona durant 4 anys i vicepresidenta del Servei Ciutadà d’Acollida als Immigrants durant 5 anys. Ha estat cap de negociat de la secció d’Atenció Social Bàsica de l’Ajuntament de Sabadell i, des del març d’enguany, n’és la cap del Servei d’Acció Social. És membre de la Comissió dels Serveis Socials Bàsics del TSCAT.

Montserrat Bravo Ponents

Montserrat Bravo

Experta en psicologia forense i violència sexual. Psicòloga sanitària i Màster d’Investigació en Psicologia Clínica infantojuvenil. Actualment porta la Unitat de violència sexual infantojuvenil de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. Des de 2010, realitza intervenció amb infància i adolescència víctima de violència familiar i sexual, i persones adultes víctimes de violència masclista. Col·labora amb el Consell General del Poder Judicial, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i el Centro de Estudios Jurídicos amb la creació de guies destinades a la intervenció amb víctimes de delictes sexuals i en la formació especialitzada de professionals de Magistratura i Fiscalia.

Montserrat Rovira CSSBE Ponents

Montserrat Rovira

Sociòloga i treballadora social. Actualment treballa a la Direcció dels Serveis d’Urgències i Emergències Socials i d’Emergència d’Habitatge, de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Al llarg de 32 anys de trajectòria al servei de l'Administració Pública, ha estat sempre vinculada i relacionada amb col·lectius desfavorits (EQUAL, URBAN, INTEGRA) i ha estat directora d’una centre de serveis socials. En els darrers anys ha fet diferents publicacions relacionades amb el Treball Social Comunitari.

Neus Ballús Ponent

Neus Ballús

Directora de cinema i guionista. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Documental de Creació per la UPF, i imparteix regularment classes i seminaris sobre escriptura, direcció d’actors i direcció cinematogràfica. El seu primer llargmetratge, La plaga, es va estrenar a la Berlinale; va ser nominat als Premis Goya i va guanyar quatre Premis Gaudí, així com més de 20 premis internacionals. El viaje de Marta es va estrenar també a la Berlinale. Actualment, ha estrenat la comèdia híbrida Sis dies corrents a diversos festivals internacionals. El seu darrer treball, el curtmetratge Blow!, ha estat nominat als Premis Goya i als Premis Gaudí.

Neus Gimeno Ponent

Neus Gimeno

Treballadora social, educadora social, sociòloga i mediadora. Ha treballat en diferents àmbits socials. Des de l'atenció individualitzada en centres de menors i als EBAS fins a l'àmbit comunitari en els Plans de Desenvolupament Comunitari i el Pla Local d'Inclusió Social. Actualment coordina l'equip de l'Oficina de Planificació i Gestió de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, fent tasques de gestió, organització i tractament de les dades, realització d’informes diversos, i coordinació del Pla Local d'Acció comunitària Inclusiva (PLACI) a Tarragona.

Núria Fuentes Ponent

Núria Fuentes

Doctora en Pedagogia, catedràtica del Departament de Mètodes i Diagnòstic en Educació de la UB. Lidera el grup de recerca GRISIJ, enfocat en l'estudi de les intervencions socioeducatives en la infància i joventut en situacions de risc i en el sistema de protecció. Les seves contribucions se centren en àrees com l'acolliment familiar, l'adopció, la reunificació familiar, el suport a la parentalitat amb programes grupals socioeducatius i la metodologia de recerca col·laborativa. Participa activament en xarxes científiques nacionals i internacionals; és membre del Consell de Direcció de l’Institut de Recerca en Educació i del Comitè de Bioètica, tots dos de la UB.

Núria Fustier ponent

Núria Fustier

Diplomada i doctorada en Treball Social i llicenciada en Dret. Professora lectora a la Universitat de Girona, investigadora postdoctoral Margarita Salas (2022-2024) i professora associada (2014-2022) a la Universitat de Barcelona. La seva tesi és sobre el diagnòstic social (Diagnòstic social, una brúixola per a l’acció del treball social, 2023). Participa en projectes de recerca sobre dones en situació de sensellarisme i sobre participació en serveis socials, entre altres. Té més de 25 a anys d’experiència en els serveis socials públics en diferents administracions i funcions. Els darrers 10 anys ha compaginat la docència amb la consultoria social.

Núria Urgell Ponent

Núria Urgell

Graduada en Infermeria a la Universitat de Barcelona. Màster El valor de les cures en Salut Mental. Ha centrat la seva carrera en l'àmbit de la salut mental, treballant en diversos serveis al Parc Sanitari Sant Joan de Déu on va realitzar la residència d’especialització. Actualment treballa al centre de Salut Mental del Prat com a infermera especialista en salut mental, concretament al programa de Vulnerabilitat Social, que té com a prioritat el tractament de la salut mental des d’un àmbit comunitari donant assistència a persones amb patiment mental i en situació de vulnerabilitat social desvinculades de la xarxa especialitzada, al seu entorn més proper.

Oscar Martínez Ponent

Oscar Martínez

Doctor en Societat i Educació per la Universitat de Barcelona. Diplomat en Educació Social i llicenciat en Psicopedagogia. Ha treballat durant 18 anys d’educador social i actualment és professor a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Ha publicat el llibre “Habitar recursos residenciales. Trabajar donde el otro está viviendo”, entre d’altres llibres i articles.

Oscar Rebollo CSSBE Ponents

Oscar Rebollo

Professor de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat vinculat al món de l’acció comunitària tant des de l’activisme, com professionalment i com a docent i recercador, amb una trajectòria investigadora vinculada a la intervenció social i les polítiques públiques. Ha treballat en diverses institucions, associacions i administracions locals en plans comunitaris i de participació ciutadana, plans de regeneració urbana a barris vulnerables, plans estratègics i desenvolupament local, serveis socials comunitaris, Projectes Educatius de Ciutat i en entorns rurals, i consultoria organitzativa. Va ser director del Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona (2016-2022).

Patricia Illa CSSBE Ponents

Patricia Illa

Psicòloga general sanitària i especialista en teràpia sexual i teràpia de parella. Fa acompanyament psicològic sanitari a adolescents, joves, adults, parelles i famílies. Està especialitzada en sexologia, en promoció i prevenció de la salut sexual i la salut reproductiva en joves. Formada en gestió emocional i relacional de les persones des d’una perspectiva de gènere interseccional decolonial amb una mirada respectuosa cap a les diversitats en l'esfera de la sexualitat i l'àmbit relacional.

Pepa González Ponent

Pepa González

Educadora social. Ha desenvolupat la seva carrera el Centre Obert Rialles a Santa Coloma de Gramenet. Al centre es treballa des del medi obert amb infants, joves i famílies en situació de risc i vulnerabilitat social desenvolupant tota mena de projectes (salut mental, addiccions, discapacitats, extutelats, entre d’altres). A Rialles ha estat educadora social i ha assumit tasques de coordinació i direcció de l’entitat. El setembre de 2018 va ser nomenada Defensora de la Ciutadania pel Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, institució que treballa per a la defensa dels drets de la ciutadania supervisant l’actuació de l’administració municipal.

Comitès Sense Foto

Rafel López

Educador social.

Raúl Hernández Ponent

Raúl Hernández

Investigador del grup EMIGRA de la Universitat Autònoma de Barcelona i del CER-Migracions en el Departament de Ciència Política, Dret Constitucional i Filosofia del Dret en la Universitat de Barcelona. El seu camp de recerca és l'antropologia de la joventut i l'adolescència, en relació amb la governança local, les polítiques d'educació, el dret a l’oci i el temps lliure. La seva experiència professional dels últims anys també s'ha desenvolupat entorn a les persones que sol·liciten protecció internacional (apàtrides, menors que migren sols, refugiats i sol·licitants d'asil). A nivell internacional ha treballat com a consultor internacional per a ACNUR i a Catalunya amb Refugees Welcome.

Sergi Raventos Ponents CSSBE

Sergi Raventós

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Màster en Teoria Social per la UAB i diplomat en Treball Social per la Universitat de Barcelona (UB). És el Cap de l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya des de setembre del 2021. És autor de nombrosos articles i publicacions sobre la inserció laboral, la salut mental i la Renda Bàsica Universal i ha format part del comitè organitzador de diversos seminaris, congressos i simposis sobre aquesta qüestió. És membre de la Xarxa Renda Bàsica (XRB) des de la seva fundació l’any 2001.

Silvia Juan Parramon Ponents CSSBE

Silvia Juan

Diplomada en Educació Social per la Universitat de Vic, graduada en Treball Social per la Universitat Internacional de la Rioja i Pèrit Social Forense per la Universitat de Girona. Actualment, és educadora de Serveis Bàsics d’Atenció Social del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. La seva tasca se centra en la prevenció i detecció de negligència infantil i treball per la millora de les competències marentals i parentals de les famílies per tal de millorar les situacions de risc en què es troben.

Comitès Sense Foto

Sònia Domènec

Va iniciar la seva trajectòria professional com a educadora social en un centre d’acollida d’infants. Posteriorment es va incorporar a l’equip tècnic com a treballadora social fent el diagnòstic social dels menors tutelats i, més tard, a l’equip d’acolliments. L’any 2002 va formar part de l’equip interdisciplinari que va inaugurar la Unitat de Pediatria Social de l’Hospital Universitari Germans Tries i Pujol de Badalona, fent el diagnòstic social de menors per sospita d’abús sexual. Després de treballar en una casa d’acollida per a dones maltractades i els seus fills i filles, l’any 2008 es va incorporar al Grup d’Atenció a la Víctima del Prat de Llobregat del Cos de Mossos d’Esquadra.

Teresa Aragones CSSBE Ponents

Teresa Aragonès

Diplomada en Treball Social i màster en Polítiques Socials i Comunitàries. Supervisora autònoma i docent durant 35 anys en diferents àmbits d’acció social, sanitat, serveis socials, justícia i tercer sector amb equips multidisciplinaris. Docent i supervisora de treball social a l’EUTS de l’ ICESB. Té experiència professional en el camp de la salut i la salut mental. Va formar part de l’equip de redacció de la Revista de Treball Social editada pel TSCAT. L’any 2018 el TSCAT li va atorgar la Medalla d’Or en la categoria de “Significació en el Treball Social en el moment actual”.