Organitza

El Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats és fruit d’una iniciativa col·legial sorgida l’any 1997 en què tres col·legis professionals -el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC)- vam organitzar la primera Jornada de Serveis Socials d’Atenció Primària, amb la intenció que fos un espai de formació i debat professional.

Quan arribàvem a la simbòlica 10a edició, l’any 2014, ens vam marcar un nou repte: oferir el Primer Congrés de Serveis Socials Bàsics, que va esdevenir Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats amb l’arribada a l’organització, l’any 2015, del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC), que ja hi col·laborava des del 2012. Des d’aleshores, hem mantingut aquesta fórmula de treball coordinat entre quatre col·legis.

En aquest període, hem millorat i aprofundit en aquest espai que oferim bianualment als professionals dels Serveis Socials Bàsics i Especialitzats. Som un referent per als professionals d’àmbit local de Catalunya i som, també, un espai de formació permanent per a les figures professionals que configuren els equips de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats: professionals de la pedagogia, del treball social, de la psicologia i de l’educació social.